VROM basis

Basis opleiding

Welkom bij de basisopleiding van VROM Rijopleidingen !

Zoals de naam al doet vermoeden komen tijdens deze opleiding de basistechnieken zeer uitgebreid aan bod; zithouding, kijktechniek en tractiecontrole zijn de belangrijkste.

Dame of heer, jong of minder jong, rijdt u met een tourmotor, allroad, nakedbike, sportmotor of scooter, het maakt allemaal niets uit, iedereen is welkom. Onze cursussen zijn op uw maat en we leren de technieken aan zodat u ze op uw type motorfiets kan gebruiken in het dagdagelijks verkeer.

Voor velen is het de eerste cursus ooit en daarom kunnen we u met zekerheid zeggen dat u tijdens de basiscursus de grootste vooruitgang maakt. Anderen komen jaarlijks hun basistechnieken opfrissen in deze cursus, alles mag, niets moet.

De cursus verloopt in een zeer gemoedelijke sfeer. We beseffen dat wat we aanleren voor velen nieuw is en we proberen de stress – mocht die er zijn – zo snel mogelijk weg te nemen.

 

Hoe verloopt uw cursudag?  

 

09:00

 • We verzamelen om 9 u voor een korte briefing tijdens een ontbijt. Ideaal om het ijs te breken en mekaar wat beter te leren kennen. Geen theorieles hier, af en toe onderbreken we de oefeningen wel even met een korte theoretische uitleg.

 • ±09:30

  Rond 9u30 begint de cursus op ons oefenterrein waar we de ganse dag vertoeven.

  ±09:30

  Rond 9u30 begint de cursus op ons oefenterrein waar we de ganse dag vertoeven.

  Wie goed traag kan rijden, kan dat ook aan de normale snelheid in het verkeer, en daarom besteden we de ganse voormiddag aan oefeningen aan lage snelheid.

  12:30

  Om 12:30 u gaan we in een nabijgelegen taverne lunchen.

  13:30

  In de namiddag gaat de snelheid een beetje omhoog en buigen we ons over enkele belangrijke technieken die we in het dagelijks verkeer bijzonder vaak gaan gebruiken.

  Zo is efficiënt en veilig remmen (noodstop) een belangrijk item. Het snel ontwijken van hindernissen is zo mogelijk nog belangrijker, en we sluiten de dag af met de basis van bochtentechniek.

  16:30

  Rond 16u30 à 17 u sluiten we de cursus af.

 

We maken van elke cursus ook een mooie fotoreportage!

De prijs van deze cursus is € 140 (all-in, dus btw, ontbijt en lunch inbegrepen)

niveau

prijs €140 incl btw

In één van de Vlaamse winkels van RAD vindt u aan de VROM promostand een folder waarin een kortingsbon van liefst 10% zit.

Hier vindt u een overzicht van ons cursusaanbod voor 2022. Door de cursus hierboven aan te klikken krijgt u een beknopte uitleg van het programma en onderaan vindt u de beschikbare data waar u meteen kan op inschrijven.

 

Hierbij vindt u alvast een volledig overzicht van onze groepscursussen :

 

Basis Gevorderden Experten Bochtentechniek

 

zondag 13 maart

zaterdag 23 april

zaterdag 8 oktober

 

 

 

 

zondag 20 maart

zaterdag 30 april

zondag 9 oktober

 

 

zondag 24 april

zaterdag 2 juli

 

zaterdag 19 maart

zaterdag 14 mei

 

Bochtenstage

Vlaamse Ardennen

Bochtenstage Ardennen VROM CIRCUITDAG

Gymkhana initiatie 

en wedstrijd

 

zondag 22 mei

zaterdag 15 oktober

 

 

zondag 26 juni

zaterdag 10 september

zaterdag 22 oktober

datum nog te bepalen zaterdag 21 mei